Home » Okategoriserade » Köp ett klösträd till katten

Köp ett klösträd till katten

Katter är inte så tama som man kan tro. De har faktiskt väldigt lite tamdjur i sig och desto mer vilddjur. Därför har de större behov av att få utlopp för sina vilddjursbeteenden till skillnad från hundar. Behovet av att få klösa på träd är bara ett exempel på behov som katten måste få utlopp för.

Katten – den lilla vilden

Den som inte redan visste att katter och hundar är väldigt olika, blir varse om det när den får uppleva olikheterna med egna ögon. Hundar kan man träna till mycket, men katter gör som de vill. Dessutom har katter behov som hundar till stor del har domesticerats bort ifrån. Några exempel på beteenden som katterna fortfarande besitter från tiden i det vilda är jaktinstinkten, revirinstinkten och parningsinstinkten. Det sistnämnda är väldigt lika för både hundar och katter och kan hanteras med hjälp av kastrering. Jaktinstinkten och revirinstinkten har dock alla katter oavsett kön, ålder eller boendemiljö. Med andra ord har en gammal innekatt lika mycket jakt- och revirinstinkt som den unga utekatten.

Behovet av att klösa – du bestämmer var

Behovet av att klösa har med revirinstinkten att göra. Katterna klöser för att markera sitt revir och det är en naturlig vardagsrutin som ingår i deras dagliga liv. Därför kommer katten att klösa på det som går att klösa på och det är där ett klösträd kommer in i bilden. Ett klösträd för katt går att köpa i varje djuraffär och fungerar som ett komplement till vanliga träd, främst för innekatten. Har du inte ett klösträd till katten kommer den att hitta passande alternativ – soffan, sängen, väggarna eller älsklingsfåtöljen. Den gör det inte för att den vill utan för att den måste. Du som kattägare kan dock kontrollera var katten ska klösa genom att skaffa ett klösträd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital