Home » Okategoriserade » Varför man ska välja katt framför hund

Varför man ska välja katt framför hund

Det sägs att hunden är människans bästa vän, men frågan är om inte katten passar in lika bra in i det uttrycket. Katter och hundar har ju en hel del likheter, men såklart även skillnader. Katter är exempelvis mer självständiga än vad hundar är. En hund följer troget sin husse eller matte i ur och skur och står alltid innanför dörren med en viftande svans när man kommer hem. En katt däremot kan lika gärna ligga kvar på sin sovplats och inte bry sig ett dugg om att man har kommit hem.

Givetvis är det olika från katt till katt och även hund till hund. Alla är enskilda individer precis som vi människor och har därför olika temperament och olika sociala behov. Gemensamt för de båda djuren är dock att de måste tas om hand på bästa sätt. Exempelvis ska man med jämna mellanrum kontrollera om djuret har fästingar eller andra skadedjur. Om så är fallet kan man behandla eller förebygga fästingar, löss och loppor med Frontline som är en direktverkande behandling och är enkel att använda.

Vilka är då fördelarna med att ha en katt som husdjur istället för en hund? En katt är precis som alla andra husdjur en viktig familjemedlem och har många fördelar. Vi tar några exempel:

1. Det är en tidig vintermorgon och termometern visar flera minusgrader. Du har det varmt och gott under täcket och skulle väldigt gärna ligga kvar i sängen en stund till. Du är då tvingad till ett val:

A: Ligga kvar och njuta under täcket en stund till.

B: Gå ut på promenad med din hund i den stränga vinterkylan.

2. Du sitter eller ligger i soffan på kvällen och tittar på TV. Vad är mest bekvämt för dig då:

A: Att ha en liten katt sovandes i famnen eller tätt intill.

B: En stor hund som tar upp hela platsen i soffan så du får tränga in dig i ett av soffhörnen.

3. Man älskar ju sitt husdjur lika mycket, oavsett om man har en hund eller katt. Men vilket av följande är mysigast:

A: Att få små söta pussar på näsan av en katt-tunga.

B: Att få kraftiga slemmiga pussar över hela ansiktet av en hundtunga.

Av ovanstående exempel kan man enkelt läsa ut vilket husdjur som är att föredra. Det finns givetvis även många fler fördelar med att ha en katt istället för en hund, som till exempel en billigare försäkring. Samtidigt finns det så klart även många fördelar med att ha en hund, exempelvis att man kommer ut och får daglig motion. Oavsett vad som sägs, så skulle jag i alla fall säga att katten är människans bästa vän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital