Home » Katter » Ta hand om dina och din katts tänder

Ta hand om dina och din katts tänder

Det är viktigt att ta hand om tänderna. Därför bör du se till att både du och din katts tänder är så friska som möjligt så att ni slipper problem. Men att sticka in en tandborste i munnen på din katt är kanske inte det första du ska göra då det knappast kommer att leda till något bra. Istället kan du hålla dig till att borsta dina egna tänder och göra andra saker för att din katts tänder ska må bra.

Ta hand om dina tänder

För att dina tänder ska må så bra som möjligt, är det viktigt att du borstar dem två gånger om dagen. Utöver det är det viktigt att använda rätt produkter för dina tänder. Använd gärna produkter från oralcare.se så att du får de bästa förutsättningarna för att ta hand om dina tänder på rätt sätt. Komplettera tandborstningen med munskölj om du vill få en friskare andedräkt mellan borstningarna. Läs gärna mer på oralcare.se för att få reda på mer om deras produkter.

Ta hand om din katts tänder

När det kommer till din katts tänder, är inte tandborstning rätt väg att gå. Istället gäller det för dig att sköta din katts tänder på ett mer subtilt sätt. Bland annat gäller det att ge din katt rätt föda. Den ska exempelvis inte äta något med socker i då det kan rubba pH balansen i munnen och leda till karies. Utöver det bör maten innehålla rätt näringsämnen så att katten får i sig det den behöver för att bland annat tänderna ska bli friska och starka. Det är inte lätt att hitta bra kattmat då de flesta torrfoder är av väldigt dålig kvalitet samtidigt som fodret är torrt och kan ge katten problem med urinvägarna på grund av uttorkning. Ge katten blötmat eller råvaror i form av kycklingfärs, rå fisk eller ägg istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital