Home » Okategoriserade » Så transporterar du säkrast din katt

Så transporterar du säkrast din katt

Ibland kan man behöva ta med sig katten på resa eller bara på en biltur. Under sommaren är det till exempel många som åker till sommarstuga eller liknande och tar med sig katten dit. Det är viktigt att man ser till att även katten mår bra under resan, och för att den ska åka allra säkrast är det bäst att den åker i en egen transportbur. Att katten reser säkert är lika viktigt som att människan har ett säkerhetsbälte och en lös katt kan få och orsaka allvarliga skador. En lös katt kan också distrahera och på så sätt leda till olyckor. Om man känner sig osäker när det gäller att transportera sin katt kan man allt som oftast ta hjälp av till exempel Jordbruksverket.

Kattunge i en korg

När man transporterar katten ska buren stå på golvet eller vara fastspänd med bälte om den står på sätet. Man ska aldrig lämna katten ensam i bilen. Katten kan både frysa eller få värmeslag. Det är också viktigt att man ser till att burens storlek är stor nog så att katten kan vända sig om. Det är också bra att vänja katten vid buren innan man åker. Under färden måste man också se till att katten får chans att äta och dricka om man åker långt. Om man ska flytta med en katt är det viktigt att tänka på att den kan agera annorlunda i den nya bostaden. om du anlitar en Flyttstädning Växjö får du en lugnare och mer stressfri flytt och dessutom kan man stanna i den nya bostaden med katten ett par dagar. Om katten är utekatt är det viktigt att man inte släpper ut den det första man gör. När katten sedan ska gå ut är det viktigt att den har halsband med ägarens telefonnummer samt är ID-märkt. Ofta kan katten nämligen försöka gå tillbaka till den gamla bostaden.

Underlätta resan

En katt som vilar

Vet är viktigt att tänka på att de allra flesta katter faktiskt inte gillar att åka bil. Många katter blir mycket åksjuka och de kan också bli rädda när de åker. Det är bra att börja träna katten att åka bil redan när den är liten. Då kan man steg för steg förebygga åksjuka och att katten blir så rädd och nervös att den kissar på sig eller liknande. I början bör man undvika att åka längre sträckor. Det kan ibland vara nog att bara sätta katten i bilen och sedan bara starta motorn en kort stund. Om katten trots detta är mycket stressad finns det olika typer av sprejer som kan lugna den stressande katten. Ett par små tryckningar i buren och bilen kan göra katten lugnare. Sprejen kan köpas i djuraffärer eller på veterinärkliniker. Även om katten är rädd är det viktigt att låta den vara kvar i buren under tiden bilen rör sig. olyckor händer lätt och om katten inte lugnar sig kan det vara bättre att ta en paus. Ibland kan veterinären också skriva ut lugnande för transporten, men detta är oftast bara i undantagsfall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital