Home » Okategoriserade » Så skyddar du katten mot sommarens värme och ohyra

Så skyddar du katten mot sommarens värme och ohyra

Katter är helt underbara husdjur, självständiga individer men som ändå behöver tillsyn och uppmärksamhet. När det är varmt ute behöver den kunna komma in i skuggan en stund och ha fri tillgång till vatten. Precis som oss kan den må riktigt dåligt av för mycket värme och sol. Kontrollera dagligen pälsen om katten vistas utomhus så inga fästingar hamnat där. Katter är nyfikna och undersöker gärna nya ställen, tänk på att den kan få med sig ohyra som loppor och annat småkryp. Avmaska också katten regelbundet för att slippa att den får mask, kontakta apotek eller veterinär om du är osäker på hur du ska göra.

Att resa med katt

Att ha katten med i bilen går alldeles utmärkt! Men tänk på att inte lämna den i bilen, även om den står i skugga kan det snabbt bli oerhört varmt inne i själva bilen vilket kan få katastrofala följder. Se till att ha vatten och mat med så den klarar sig och ta korta pauser under resan och blir den åksjuk finns åksjuketabletter för katt. Kontrollera med din veterinär vilket som är bäst. Har du det katten behöver? Kika annars in på https://www.kampanjjakt.se/ hittar du rabattkoder för kattleksaker, skålar, bäddar och allt annat katten kan behöva. Man kan även ha med katten på flyget, kontrollera vad som gäller med respektive flygbolag då reglerna kan skilja sig åt.

En katt är ett härligt sällskap, men som alla andra djur behöver den tillsyn och skötsel för att må bra. Regelbundna veterinärbesök för hälsokontroller, extra tillskott av vitaminer och mineraler, speciellt för kattungar och äldre djur som kan behöva detta. Regelbunden pälsvård så den inte får knutar i pälsen som kan orsaka infektioner och bölder i huden om de inte tas bort, Det är bra att på något sätt märka katten, om den skulle springa bort kan den som hittar den snabbt ta reda på var den hör hemma genom att kika på id-märkningen.

Kattsäkra din bostad

Man kan behöva kontrollera säkerheten i hemmet för att minimera risken för att katten ska skada sig, då katten inte alltid förstår vad som kan vara farligt för den. Genom att gå igenom hemmet och minska skaderiskerna slipper man oönskade veterinärbesök och har en lugn och trygg katt. Det är allt vanligare med katter som faller ut från fönster i värmen. Ett öppet fönster kan vara lockande för vilken katt som helst men också livsfarligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital