Home » Katter » Besöka veterinären

Besöka veterinären

Att ha djur innebär att man ibland behöver besöka en veterinär. Kanske främst när man har katt då många väljer att vaccinera sina katter för kattpest och kattsnuva. Då vaccineras de en gång om året och slipper bli drabbade av dessa plågsamma och ibland dödliga sjukdomar. Men det kan även hända att din katt blir sjuk på ett eller annat sätt och att man då måste åka till veterinären, antingen akut eller på ett tidsbokat besök beroende på symptomen. Har inte den vanliga veterinären öppet kan man vända sig till ett djursjukhus som ofta har öppet dygnet runt.

Att kunna lita på sin veterinär

Katter kan drabbas av många olika sjukdomar. De kan få sjukdomar som även vi människor drabbas av som till exempel diabetes eller astma men även andra sjukdomar är vanliga hos katter. En vanlig sjukdom hos kastrerade innekatter är urinvägssjukdomar som kan bli svåra att bli av med. De beror ofta på övervikt och för dåligt intag av vatten eller blötmat. Det är viktigt att kunna lita på sin veterinär men ibland har man olika åsikter om vad som är bäst för katten. anmäl vid felbehandling är vårt tips. Det är alltid bra att få utrett vad som skett och vem som bär skulden, inte minst om något lett till att katten farit illa eller avlidit.

När katten varit duktig

Precis som barn vill kanske katten ha godis när den varit duktig hos veterinären. Dock är det inte bra att ge katter för mycket godis så det är kanske bättre att ge godiset till matte eller husse istället. reklamgodis är alltid uppskattat att ge eller så kan man locka med nåt annat gratis, till exempel en nyckelring eller en kylskåpsmagnet. Det kostar ju betydligt mer att ta sin katt till veterinären än att själv gå till doktorn så det är alltid uppskattat med en liten gratisgrej så man känner att man får valuta för pengarna. Men förhoppningsvis slipper du gå till veterinären alltför många gånger under din katts liv. Vi hoppas ju alltid att våra katter får leva ett friskt och långt liv utan några sjukdomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital