Home » Katter » Att adoptera en katt

Att adoptera en katt

Att ha en gullig katt hemma är en dröm för många. När man väl har bestämt sig för att skaffa en katt är nästa steg att bestämma sig för om man ska köpa en raskatt eller adoptera en katt. Om du ska ha katten för utställningar är det just en raskatt med stamtavla som gäller för dig, men om du endast ska ha den som husdjur kan man adoptera en katt och rädda den från att bo på katthem en längre tid. Det finns tyvärr alltför många ovälkomna katter i världen som man kan ta hand om.

Allt fler adopterar en katt

Djurskyddet i Karlstad tar emot 200 katter varje år som inte har ett hem. Katthemmet är öppet tack vare volontärer och gåvor från allmänheten. Just nu bor 60 katter i verksamheten och cirka 25 av dem bor i hem som är tillfälliga. 60 katter står på kö för att komma in, vilket gör att det är högt tryck. Pernilla Schullström från Djurskyddet säger dock att människor nu är mer medvetna om att verksamheten finns, vilket är bra. Allt fler adopterar en katt och kattadoption är en växande trend eftersom fler och fler ser fördelarna med att adoptera en vuxen katt och veta från början vad de får. Med en kattunge vet man aldrig hur kattens personlighet kommer att vara senare.

Katter genom historien

Man tror att katten som husdjur har funnits i mer än 1500 år bakåt i tiden, eftersom man har hittat en kattgrav på Cypern som vittnar om detta. Men ingen vet med säkerhet eftersom man tror att katten hade en hög ställning i det egyptiska samhället för cirka åtta tusen år sedan. Katten härstammar från den afrikanska vildkatten som existerar ännu idag i områden runt i Israel och Egypten. En DNA-studie som gjordes år 2007 har bevisat att vildkatten är den första katten. Idag är katten det näst populäraste husdjuret då akvariefiskar är på förstaplatsen. De flesta katter idag som är husdjur, bor i hushåll utan barn eller andra katter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital